vineri, 8 aprilie 2011

Mini spa acasa - masti faciale!

   De ceva timp, cumpar masti pentru ten din supermarket-uri si din DM. Am descoperit cateva foarte bune, carora le sunt deja fidela. Astazi va voi recomanda doua dintre ele. 
  
   Masca mea preferata este cea hidratanta de la Balea cu Aloe Vera. Ingredientele "minune" care actioneaza asupra pielii dumneavoastra, conferindu-i un aspect sanatos si odihnit, sunt untul de shea, uleiul de jojoba si mierea. Efectul acestora este potentat de lipozomi. Masca nu contine parabeni.
   Pentru mai putin de 5 lei, primiti doua pliculete suficiente pentru doua aplicari generoase pe ten, pe gat si pe decolteu. Se recomanda sa o lasati sa actioneze in jur de 15 minute iar apoi sa indepartati resturile cu un servetel cosmetic. Eu o las aproximativ 40 de minute, pana cand mare parte din masca intra in piele iar fata capata un aspect cerat. Cum consistenta aceasta mi se pare imposibil de indepartat doar cu un servetel, imi spal fata, apoi o tonifiez.
   Dupa folosire, tenul arata improspatat si hidratat. Sunt foarte multumita de aceasta masca si o folosesc cel putin o data pe saptamana.

   O alta masca deosebita pe care am descoperit-o de curand este cea cu colagen vegetal si alge marine de la Montagne Jeunesse. Nici aceasta nu contine parabeni. 
   Masca nu este sub forma unei creme. In plic veti gasi o masca din material textil, imbibata de produs, ce se aplica perfect pe fata. Pe prospect vi se recomanda sa o tineti pe fata 10 minute. Din nou, am preferat sa profit mai mult de ingredientele acestei masti si am tinut-o seara, in jur de 40 de minute, pana cand textilul s-a uscat aproape in totalitate. Dupa indepartarea sa, am masat usor tenul, pentru ca tonicul sa fie absorbit si am tamponat cu un prosop. Tenul meu a aratat mai luminos si mai tonifiat. Efectul a persistat si a doua zi. Masca aceasta de la Montagne Jeunesse primeste nota 10 din partea mea! Pretul este de aproximativ 6 lei si o gasiti in Auchan, Carrefour, Cora si alte hipermarket-uri.

   Nu la fel de multumita am fost de masca Montagne Jeunesse anti-stres cu menta si extract de arbore de ceai. Am repetat procedeul de mai sus, intrucat si aceasta este sub forma unui material textil imbibat cu un tonic. Nu am vazut niciun efect pozitiv si am m-am ales chiar cu o usoara iritatie pe obraz, care a trecut pana a doua zi.
   Nici masca de curatare cu zinc de la Balea nu mi s-a parut eficienta, intrucat nu mi-am simtit tenul mai curat si nici nu am observat vreo schimbare.
   Pentru curatare, nu am gasit o alta masca mai buna decat cea preparata de mine, despre care v-am povestit aici, cu zat de cafea, miere si ulei de argan.

   Sper ca v-a fost de folos aceasta postare lunga! Eu va recomand mastile faciale, fie ca vi le preparati acasa, fie ca vi le cumparati, pentru ca meritam sa ne rasfatam macar o data pe saptamana si sa transformam 15 minute intr-un ritual dedicat in exclusivitate noua!

   Folositi masti faciale? Preferati sa vi le preparati singure sau sa vi le achizitionati din magazine? Care este masca voastra favorita?

6 comentarii:

  1. inainte foloseam f des masca cu aspirina si eram incantata crezand ca imi exfoliaza tenul nevoie mare... dupa ce m-am documentat putin am aflat ca nu exfoliaza nimic, doar calmeaza iritatiile, ceea nu e cazul meu..
    imi plac mastile home-made (cea cu miere, cu banane)dar le gasesc tare incomode, in afara de cea cu argila.

    de curand am primit o masca cu argila si vitamine de la herbalife. eram f sceptica, dar mai toate ingredientele pe care le are sunt excelente si chiar imi simt tenul purificat. cea care imi place cel mai mult este o masca lancaster pt tenul obosit. este atat de fina si are un miros atat de placut!! cand sunt obosita si trebuie sa arata bine, aplica masca asta impreuna cu crema de care iit ziceam in celalt post si am un instant make-over

    RăspundețiȘtergere
  2. Rox, si mie imi plac produsele de la Lancaster. Masca nu am incercat-o,dar sunt convinsa ca este buna! Cat despre mastile home-made, le consider foarte eficiente, dar intr-adevar necesita ceva timp la dispozitie!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna fetelor! stiu o masca uimitoare si destul de sanotoasa pentru ten..fiti atente! Pune intr-un bol o cutie mica cu smantana de 200 de ml,o lingurita de zahar,taiati si castravetii felii si pastrati si doua feli...veti pisa bine totul..pana iese o crema moale si sanatoasa..castraveti pisati ii scoateti , ok? dti bice fetelor! sper sa va fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Anonim, multumim pentru sugestie! Este intr-adevar o masca sanatoasa si potrivita pentru ten. :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Am folosit de curand o masca purificatoare si nutritiva pe baza de argila verde cambriana, am fost foarte incantata de efect. Nu costa foarte mult, in jur de 15 lei, din farmacia Fulbog.(Spitalul Municipal Bucuresti)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Anonim, si eu foloseam la un moment dat masti pe baza de argila si mereu mi-au placut. Pe aceasta nu am incercat-o pana acum, dar iti multumesc pentru sugestie. Pare o alegere buna pentru tenul meu mixt, mai ales ca are si proprietati nutritive. Te mai astept pe blog!

    RăspundețiȘtergere