vineri, 1 aprilie 2011

3 tratamente home made cu ulei de argan

    Cu siguranta v-ati gandit macar o data sa va achizitionati ulei de argan. Cel mai rar ulei din lume se afla pe buzele tuturor in ultimul timp iar proprietatile sale nutritive sunt recunoscute in intreaga lume.
    Uleiul de argan poate fi folosit singur, in loc de crema de noapte sau crema de corp.
    Cu putina imaginatie, insa, puteti transforma uleiul de argan in ingredientul special al tratamentelor pe care vi le preparati acasa.

Astazi, va propun trei astfel de intrebuintari – pentru ten, par si maini. Avantajul acestora este ca veti folosi doar cateva picaturi de ulei de argan. Celelalte componente din amestecuri sunt ieftine si cu siguranta se gasesc in locuinta dumneavoastra.
    Pentru un ten obosit sau cu tendinte acneice si cu puncte negre, un amestec cu miere, zat de cafea si ulei de argan este ideal! Puneti intr-o ceasca trei linguri de zat de cafea racit, o lingurita de ulei de argan si amestecati. Adaugati apoi miere cat simtiti ca este necesar ca amestecul sa devina o pasta, pe care sa o puteti intinde cu usurinta pe fata si care sa nu cada. Apoi aplicati aceasta masca pe tenul curat si pe gat si stati cu ea 15 minute. Eu o aplic si in jurul ochilor, pentru ca zatul de cafea este foarte eficient in diminuarea cearcanelor. Mare grija, insa, sa nu va intre in ochi! Poate fi neplacut.
Dupa cele 15 minute, puteti freca usor pielea inainte de a indeparta masca cu apa calda. Astfel, beneficiati nu numai de hidratare, ci si de un gomaj. La final, veti avea un ten luminos, datorita mierii (care contine cantitati importante de vitamine si acid folic), foarte fin, datorita uleiului de argan si curatat in profunzime, cu zatul de cafea. 
   Cel de-al doilea tratament pe care vi-l propun se va dovedi un rasfat pentru parul dumneavoastra. Proportiile ingredientelor se pot stabili in functie de lungimea parului. Eu am parul trecut de umeri si foarte des, asa ca folosesc o cantitate totala de amestec de 70 de ml. Intr-o ceasca pun 40 de ml de ulei de masline, 20 de ml de ulei de ricin si 10 ml de ulei de argan. Amestec cele trei uleiuri si, cu ajutorul unei seringi, repartizez uleiul pe tot parul, insistand la radacina si la varfuri. Pe masura ce puneti uleiul, masati usor cu degetele, pentru a fi uniform. Daca rezistati, puteti tine acest tratament toata noaptea. Este foarte eficient si va va lasa un par lucios, disciplinat si foarte hidratat. Uleiul se spala foarte usor cu doua aplicari de sampon. Dupa spalare, este decizia dumneavoastra daca mai aplicati balsam. 
   In final, va recomand un tratament pentru maini si unghii superbe! Inainte de a va face manichiura, puneti intr-un vas cu apa cateva picaturi de ulei de argan si tineti mainile in apa macar 5 minute. Cuticulele vi se vor inmuia, dar in plus, veti avea niste maini foarte hidratate. La finalul manichiurii, mai turnati o picatura de ulei de argan in palme, in locul cremei de maini. Efectul va va multumi cu siguranta!


   Ati folosit ulei de argan? Cum il intrebuintati?

4 comentarii:

  1. Salut! Masca pentru par o aplici pe parul uscat sau dupa o prima samponare?! Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Anonim, buna! Masca o aplic pe parul uscat. Dupa o ora sau o noapte cu masca aplicata, in functie de timpul de care dispun, samponez parul si ii aplic balsam. O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. BUNA! STIU CA DUPA CE TE SPELI SE APLICA PE PARUL USCAT!

    RăspundețiȘtergere