marți, 5 aprilie 2011

Despre microdermoabraziune

   Din nefericire, nu ma numar printre posesoarele unui ten perfect, care sa nu aiba nevoie de fond de ten. Am tenul mixt, cu destul de multe puncte negre pe nas si pe obraji. Cum in ultimul timp, il simteam foarte incarcat, mi-am propus sa incerc microdermoabraziunea.

   M-am decis in totalitate dupa ce am aflat ca este tratamentul preferat al lui Anne Hathaway (deja visam la un ten ca al ei) si dupa ce am citit multe review-uri pozitive din partea celor ce au facut deja microdermoabraziune. Zis si facut!


   Dupa ce am consultat listele de preturi si opiniile despre diferite saloane din Bucuresti, am optat pentru Silk Day Spa. Am fost placut surprinsa de profesionalismul personalului de la acest salon. Este un salon mic, aflat intr-un apartament din blocul Zepter, zona Unirii, dar foarte bine organizat.

   Probabil ca ati mai citit articole despre cum se face microdermoabraziunea. Cosmeticiana plimba un aparat pe fata dumneavoastra si pe gat, de care sunt atasate discuri mici abrazive cu cristale sau cu particule de diamant. In functie de zona, se folosesc discuri de diferite marimi. La Silk Day Spa, discurile sunt cu particule de diamant. In acelasi timp, fata este curatata si impuritatile sunt aspirate.

   Procedura nu doare absolut deloc, senzatia este cea a unei periute foarte fine care se plimba pe tenul si pe gatul dumneavoastra. Pe tot parcursul microdermoabraziunii, domnisoara care s-a ocupat de mine m-a incurajat sa ii pun intrebari si mi-a dat foarte multe detalii despre ce face, despre cum actioneaza acele discuri. La final, mi-a aratat cat erau de incarcate.
   Apoi mi-a aplicat o crema cu colagen si mi-a facut un masaj facial; mi-a recomandat sa nu imi aplic fond de ten cateva ore, pentru a nu infunda porii. Dupa microdermoabraziune, tenul meu nu a fost iritat in niciun fel. In schimb, a fost vizibil mai luminos.
   M-am bucurat ca mi-au fost indepartate toate semnele de la acnee din trecut, care pareau sa nu mai paraseasca tenul meu; de fapt, cel mai bun efect a fost asupra acneei.

   Cat despre punctele negre, ma asteptam sa dispara, acesta fiind principalul motiv pentru care am ales microdermoabraziunea. Cosmeticiana mi-a explicat ca nu se va intampla asta, ca tenul va fi mai curat, dar ca doar unele dintre punctele negre vor disparea. Intr-adevar, cele de pe nas sunt mult mai putine. Pe obraji, nu pot spune ca s-a produs vreo schimbare majora. Ma asteptam la efecte mult mai vizibile din acest punct de vedere, dar poate ca asteptarile mele au fost prea mari pentru o singura sedinta.

   Am fost sfatuita sa revin peste 3 saptamani sau in momentul in care imi voi simti din nou tenul incarcat si de asemenea, sa nu mai fac niciun gomaj pielii pentru o saptamana, pentru ca risc sa o irit.

   Voi mai merge la microdermoabraziune, pentru a vedea daca efectele vor fi potentate in urmatoarele sedinte. Recomand aceasta procedura, insa va avertizez sa nu mergeti cu asteptari mult prea mari, asa cum am facut eu, pentru ca riscati sa fiti dezamagite si sa nu observati schimbarile marunte, dar care in fond fac diferenta.

Microdermoabraziunea la Silk Day Spa a costat 95 de ron.

5 comentarii:

  1. hey, sper ca la urmatoarea sedinta sa iesi mai multumita:) oricum nu te puteai astepta sa iesi fara nici o problema.. poate e nevoie de mai multe sedinte:) te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Hey, vreau sa te intreb ceva legat de procedura. Eu nu am semne, insa mi-a ramas in urma unui punct negru un por maricel, care pe mine chiar ma deranjeaza. Ar putea avea astfel de efecte, sa reduca porii (inclusiv pe acela)?
    Mersi anticipat, pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Yellow Jade, eu iti recomand microdermoabraziunea pentru reducerea porilor. Principalul efect al microdermoabraziunii este indepartarea impuritatilor de pe ten. Prin aspirarea impuritatilor, stimuleaza producerea de colagen, ceea ce determina elasticitatea pielii, refacerea ei. Asta are implicit efect asupra porilor, care vor fi micsorati pentru ca nu mai exista impuritati acolo care sa ii blocheze. Nu stiu cat de clara este explicatia, dar iti recomand sa consulti un dermatolog si sa incerci microdermoabraziunea. In cel mai rau caz, te vei alege doar cu un ten mai curat! Din cate stiu, si vitamina A are efect asupra curatarii porilor. Sper ca ti-am fost de folos si multumesc pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma tenta si pe mine o astfel de procedura, insa nu stiam la ce salon sa merg. Parerile sunt impartite si mi-e greu sa ma decid, daca nu stiu pe cineva care a facut aceasta procedura undeva anume si a fost multumita. Din cate inteleg, recomanzi Silk Day Spa. Ai idee cum o cheama pe cosmeticiana la care ai fost?
    Mersi frumos de postare, e foarte utila!
    P.S: Si cele din urma la fel. (mai ales cea cu masca de par de la DM)

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana (boonDY), iti multumesc pentru aprecieri! Ma bucur mult ca ai gasit informatii utile pe acest blog!
    Nu stiu numele cosmeticienei, dar sincer nu cred ca sunt mai multe. Eu cu ea am vorbit si cand mi-am facut programarea, si cand am sunat in ziua programarii, pentru a confirma...
    Silk Day Spa cred ca este o alegere potrivita. Eu am fost multumita de calitatea serviciilor si de pret. Nu am incercat microdermoabraziunea la alte saloane, asa ca nu iti pot oferi un termen de comparatie. Iti recomand sa incerci si sa urmaresti site-urile cu oferte de tip Groupon sau Deal Fever. Am vazut ca Silk Day Spa are destul de des reduceri substantiale.

    RăspundețiȘtergere