luni, 4 februarie 2013

Parfumuri cu iz de...plagiat?

Sa nu credeti ca scandalurile de plagiat condimenteaza doar viata politica din Romania. Si in aparent linistita industrie a parfumurilor, apare periodic cate un astfel de conflict, care nu face decat sa ofere publicitate gratuita celor implicati.

Justin Bieber si-a lansat in 2011 propriul parfum - Someday. Mult-asteptata aparitie a beneficiat de o campanie de presa pe masura, insa dincolo de advertoriale si de alte reclame, ce au remarcat bloggerii si jurnalistii a fost o asemanare izbitoare a sticlutei de parfum cu cea a parfumului Lola by Marc Jacobs.


Marc Jacobs a decis sa nu ia nicio masura legala in acest sens.
 Mie mi se pare evidenta asemanarea dintre cele doua, cu mentiunea ca Lola are o sticluta feminina si gratioasa, in timp ce sticluta parfumului lui Bieber mi se pare complet nereusita, cu un accesoriu care atarna nefiresc in jurul ei si cu un dop mult prea mare, disproportionat in raport cu sticluta, care ii da un aspect usor ieftin. 
  
In privinta altor asemanari, nu ma pot pronunta. Nu am incercat cele doua parfumuri. Justin Bieber - Someday este disponibil si in Romania, AICI, in timp ce Lola by Marc Jacobs poate fi comandat de AICI.

Si parfumul lui Mariah Carey, M by Mariah, in editia limitata Gold Deluxe, are oarece asemanari de design cu parfumul simbol al casei Nina Ricci, L'Air du Temps. Ce-i drept, similitudinile sunt mai subtile iar sticluta lui Mariah este chiar reusita, spre deosebire de cea a parfumului Someday



In aceeasi categorie se inscriu Very Irresistible Sensual Givenchy (lansat in 2005) si Elizabeth Arden Provocative Interlude (aparut in 2006). Givenchy Very Irresistible Sensual este disponibil AICI.




Dar de Estee Lauder Intuition si Salvatore Ferragamo Incanto ce spuneti? Incanto a fost lansat in 2003 iar Estee Lauder Intuition, in 2000.


Daca majoritatea sticlutelor de parfum pentru femei au un design atipic, la parfumurile pentru barbati, imaginatia lasa de dorit, iar exemplele de mai jos sunt elocvente. Din fericire, lipsa de inventivitate se limiteaza la ambalaj, iar parfumurile chiar miros foarte bine.

Intre Azzaro Chrome si Hugo Boss Baldessarini Del Mar, asemanarea este evidenta.
Cat despre Bvlgari pour Homme Soir si Versace pour Homme, cele doua au sticle alungite, cu un design similaral dopului, dar si al cutiei.


Recent lansatul Dior Homme Sport, Hugo Boss Orange for Men si Dolce & Gabbana The One Sport au sticle similare, insa mie mi se par foarte diferite in privinta mirosului. Iubesc Dolce & Gabbana The One Sport, este un parfum cu personalitate!

Sunteti binevenite sa completati lista si cu alte parfumuri sau cosmetice in comentariile voastre!

O zi placuta va doresc!






2 comentarii:

  1. mie mi se pare ca Very Irresistible Sensual Givenchy mai seamana si cu lancome hypnose sense. Si Estee Lauder Intuition seamana si cu una din alea de la avon today tomorrow always..parca tomorrow. dar cred ca la justin bieber e cel mai evident:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare ca toate parfumurile de la Avon seamana cu alte parfumuri :). La Bieber, este copiat grosolan...nu stiu daca seamana si la miros. :*

      Ștergere