luni, 18 februarie 2013

Gelul de curatare Balea Young cu acizi de fructe

Am cumparat gelul de curatare pentru ten Balea Young cu acizi de fructe in primul rand datorita mirosului!
Din momentul in care l-am gasit in DM, am desfacut ambalajul si am fost intampinata de o aroma proaspata, puternica, de citrice. M-am gandit imediat cat de placut ar fi sa folosesc in fiecare dimineata un gel cu o aroma atat de revigoranta, mai ales ca trezitul la ore matinale nu reprezinta punctul meu forte.

L-am cumparat, asadar, entuziasmata de acest aspect si de ambalajul vesel, verde, care ma ducea cu gandul tot la prospetime. Il folosesc de mai mult de o luna si sunt incantata de el.


Gelul are mici particule abrazive care curata tenul, fara sa il zgarie sau sa il irite. Se recomanda folosirea sa zilnica. 
Si eu l-am folosit zilnic si nu mi s-a parut agresiv cu tenul. Din contra, as putea spune ca pielea ramane fina dupa ce il aplic cu miscari circulare pe fata umeda si pe gat si dupa clatirea cu apa calduta. Trebuie sa clatiti tenul din abundenta, pentru ca particulele abrazive tind sa se lipeasca de piele si nu este o senzatie tocmai placuta.

Producatorii recomanda utilizarea gelului pentru indepartarea celulelor moarte - acizii de fructe au efect de peeling, in timp ce extractul de lemn dulce calmeaza pielea iar pantenolul o protejeaza de uscare. 
Pe ambalaj se precizeaza ca produsul contine si filtru UV, care protejeaza pielea de imbatranirea cauzata de razele solare - pentru mine aceasta mentiune este usor fortata, din moment ce gelul nu sta pe ten mai mult de cateva zeci de secunde si se indeparteaza prin clatirea cu apa din abundenta.
Pentru a fi protejate de razele soarelui, folositi o crema sau un spray cu minim SPF15, nu va bazati pe acest gel!

 Pe langa ingredientele benefice, gelul contine si alcool si alti cativa iritanti.

AQUA, ALCOHOL DENAT, DECYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, POLYETHYLENE, DEHYDROXANTHAN GUM, MALIC ACID, PANTHENOL, SODIUM COCOAMPHOACETATE, PARFUM, SODIUM HYDROXIDE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, BENZYL ALCOHOL, SODIUM CHLORIDE, TOCOPHEROL, LIMONENE,  HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, GERANIOL, CITRONELLOL.

Dintre acestea, o parte sunt benefice pentru ten - am verificat ingredientele pe site-ul Paulei Begoun. Nu le-am gasit pe toate, insa dintre cele gasite, am marcat cu verde ingredientele care sunt bune pentru ten si cu rosu ingredientele nerecomandate.
Gelul curata tenul, nu il usuca si de aceea imi place. Restul afirmatiilor de pe ambalaj mi se par usor exagerate, insa eu cautam doar un gel de curatare eficient si din acest punct de vedere, Balea Young este bun. 
Il gasiti in magazinele DM, la un pret de sub 10 lei.  

2 comentarii:

  1. Alcoolul denaturat este in cantitate mult prea mare. Nu l-as folosi nici gratis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost multumita de el, recunosc ca nu dau multa atentie ingredientelor atunci cand este vorba de geluri de curatare si de alte produse care stau foarte putin pe fata. Merci de comentariu!

      Ștergere