marți, 26 februarie 2013

Uleiul de jojoba este minunat!

        De cand am descoperit uleiurile vegetale si beneficiile lor, am fost curioasa sa incerc tot mai multe si sa le amestec, pentru a obtine rezultate cat mai bune pentru tenul si parul meu. 

      De curand, mi-am cumparat o sticluta de 10 ml de ulei de jojoba. Deja citisem multe lucruri despre avantajele acestui ulei si speram sa se potriveasca si tenului meu. Am fost placut suprinsa de prima data.


Este un ulei uscat, potrivit chiar si tenului mixt sau gras. De altfel, se pare ca similitudinile uleiului de jojoba cu sebumul uman (mai multe detalii despre asta aici) il fac perfect pentru orice tip de ten.

       Uleiul este supranumit "aurul pielii" si nu mi-a fost dificil sa inteleg de ce - patrunde foarte repede in piele si o lasa fina, catifelata, luminoasa, fara a bloca porii.

        Eu l-am folosit in fiecare seara, aplicat de tenul curat si usor umed. L-am aplicat inclusiv pe buze si in jurul ochilor si nu mi-a generat nicio neplacere. Din contra, mi-a lasat buzele hidratate iar zona ochilor mi s-a parut, de asemenea, foarte bine hidratata. De cand folosesc acest ulei, nu am observat aparitia unor cosuri sau puncte negre si chiar m-am bucurat ca nu blocheaza porii, astfel incat il pot folosi cu incredere pe toata fata.

        Mi-a placut ca nu confera acea senzatie uleioasa specifica, spre exemplu, uleiului de argan. In schimb, intra in piele foarte repede. 
         Uleiul nu este foarte vascos. Mirosul sau este subtil, abia perceptibil si nu este deranjant. Are o culoare usor galbuie. 

          Am folosit uleiul si pe par - l-am aplicat pe varfuri, atat inainte de spalarea parului cu cateva ore, cat si dupa baie, pe parul umed. Nu mi-a incarcat firul de par. Mi-a placut cum arata parul meu dupa aplicare, insa am folosit mai multe produse, astfel incat nu stiu daca rezultatele se datoreaza in totalitate uleiului de jojoba.
         Eu il recomand - este minunat pentru netezirea ridurilor de expresie, pentru hidratarea pielii, pentru ingrijirea zonei ochilor. Se pare ca este si un bun demachiant - eu nu l-am folosit astfel, insa daca incercati, sa imi spuneti cum vi se pare. Se consuma si foarte greu - o sticluta de 10 ml va ajunge, daca il folositi doar pentru ten, in jur de o luna. 
           
           Eu am amestecat uleiul de jojoba cu ulei de ricin (pentru ingrijirea parului), cu ulei de samburi de struguri (pentru zona ochilor), insa se poate amesteca si cu ulei de borago, daca doriti sa obtineti un ser puternic nutritiv pentru ten sau cu diferite alte uleiuri, in functie de rezultatele dorite.

           Uleiul se gaseste online si in majoritatea magazinelor naturiste - sticluta de 10 ml costa 10 ron. Intr-o cantitate mai mare, pretul scade. Recomand cu caldura!

9 comentarii:

  1. de 2 ani folosesc unturi si uleiuri , sa incerci si pe cel de caise , prietenul meu nr 1 este cel de cocos si migdale dulci !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut sa mi-l cumpar pe cel de caise si nu l-am gasit in Plafar. Cu cel de migdale dulci ma inteleg perfect, pentru ca imi mai atenueaza cearcanele (este mai eficient decat nenumarate creme de ochi pe care le-am folosit, fara rezultate). Nu am folosit nici unt, nici ulei de cocos, m-am gandit ca poate sunt prea grase, dar cred ca imi voi lua pentru par. Te pup!

      Ștergere
  2. Si eu folosesc ulei de migdale de vreo 2 ani, e foarte bun. De uleiul de jojoba am auzit multe, ca ar fi bun pentru tenul mix sau gras.. eu am probleme cu acneea si luciul fetei. Crezi ca m-ar putea ajuta? Te adaug in lista de bloguri, adauga-ma si tu dac vrei! Multumesc mult. Alina-http://rustik-shop.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai folosit uleiul de migdale pana acum si nu ti-a cauzat probleme, presupun ca il poti folosi si pe cel de jojoba. Este un ulei uscat si nu blocheaza porii.
      Si mie imi luceste fata, dar nu pot spune ca uleiul de jojoba a inrautatit situatia - il folosesc seara, iar ziua folosesc o crema matifianta.
      Iti recomand sa il incerci o saptamana si daca nu iti prieste, sa renunti la el sau sa incerci sa il aplici pe portiunile tenului care au nevoie de hidratare.
      Intotdeauna ma feresc sa dau sfaturi pentru tenul problematic, intrucat fiecareia dintre noi i se potrivesc alte produse si acelasi produs poate avea rezultate diferite.
      Eu zic sa il incerci si daca nu ti se pare benefic pentru tenul tau, sa ii gasesti alte intrebuintari, sa il folosesti in compozitia unei masti de par sau in locul unei creme de corp.
      Sigur ca te adaug in lista! Te pup!

      Ștergere
  3. Multumesc mult pentru raspuns! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu il folosesc de ceva timp pentru ca nu incarca pielea,intareste unghiile, puteti sa folositi ulei de jojoba pentru unghii cat si pentru cuticule:)pe mine ma ajuta foarte mult<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am incercat si eu acum cateva zile in jurul cuticulelor si mi-a placut :). Este un ulei bun la toate, se pare!

      Ștergere
  5. Si eu sunt mare fana jojoba, am in casa o sticluta de 120 ml luata de pe iHerb. Imi place mult si faptul ca nu rancezeste, practic, niciodata, are un termen de valabilitate mai mare ca alte uleiuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca la tine am citit prima data despre el si m-am hotarat sa il cumpar :).

      Ștergere