luni, 12 septembrie 2011

Prima zi de scoala

           Totul pare diferit cand prima zi de scoala nu te mai vizeaza in mod direct, cand te duci la o festivitate din postura de spectator, chiar daca profund atasat de ceea ce se intampla,...astazi, liceul mi s-a parut cel mai idilic loc, am uitat de toate momentele in care l-am blamat si in care mi-am dorit sa treaca timpul mai repede, mi-am revazut profesorii care acum ma privesc cu alti ochi si isi permit sa depaseasca bariera aceea strict profesionala ce ii impiedica de multe ori sa fie destinsi intr-o conversatie, mi-am revazut colegele, ne-am asezat in banci de parca am fi fost pregatite sa incepem scoala.


          Anii de liceu sunt inconfundabili. Am auzit de multe ori acest lucru devenit aproape cliseu...acum imi dau seama cat adevar se ascunde in spatele acestor cuvinte.

          Daca inca mai sunteti elevi, profitati de fiecare moment si legati prietenii pentru ca pot fi pe viata. Celor ce au inceput astazi scoala le urez un an scolar plin de succese, dar si de clipe frumoase!

6 comentarii:

  1. E, as! Zau ca sunt pe viata? Uite, eu te contrazic! Ce post stupid! O fi ca tine?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Anonim, fiecare cu parerea lui. Eu cred ca sunt pe viata, tu poti sa crezi ce vrei. Pe un blog fiecare isi exprima opiniile personale...that's the point, fie ca unora le par stupide sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-a placut postarea si m-a pus pe ganduri... am terminat-o definitiv cu scoala si, desi ma bucuram acum cateva luni, m-a cuprins o melancolie dulce la amintirea acelor ani...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ YellowJade, asa m-am simtit si eu ieri, desi mai am doi ani de facultate. Mi-am amintit de anii de liceu unde nu aveam 100 de colegi, ci multi buni prieteni, de momentele frumoase, de cele in care ne ciondaneam din niste copilarii, de teze, de stres, de cat de mult ne agitam pentru niste banalitati...si mi-a fost dor de toate acestea. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. si care este diferenta dintre liceu si facultate? eu abia am terminat liceul. ma asteapta facultatea si mi se pare ca va fi asemanator. chiar difera asa de mult totul? lumea nu mai este asa deschisa cat sa lege prietenii ca in liceu? sau sunt mai preocupati de ei insisi? eu asa am azuti, ca nu mai exista notiunea de coleg, fiecare e pe cont propriu si se comporta ca atare. e adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Anonim, si eu am auzit acelasi lucru de la multe dintre colegele si prietenele mele din liceum care se plang ca au colective foarte reci. Din fericire, nu este cazul meu...la facultate, am un colectiv placut, ne respectam si cu cativa chiar ma inteleg foarte bine si iesim impreuna. Nu i-as numi prieteni, insa...sunt amicii mei, sunt o companie placuta, dar cam atat.
    Sfaturi cer de la prietenele din liceu, secretele le spun tot lor, vacantele le petrec cu ele...si de ele imi e dor, in schimb de colegii de facultate nu.
    Sunt facultati unde intr-adevar fiecare e pe cont propriu, cum spui si tu, pentru ca toti lupta pentru locuri la buget si burse...la mine in facultate inca nu s-a incalcat limita bunului simt si ma bucur ca e asa. Vei vedea, depinde foarte mult si de atitudinea ta fata de ceilalti - daca tu ii vei respecta si ii vei considera colegii tai, cel mai probabil si ei se vor comporta ca atare. Mult succes! :*

    RăspundețiȘtergere