luni, 29 august 2011

La mia anima e a Trieste...

            M-am intors in tara cu sentimentul ca sunt legata pe viata de Trieste si ca am lasat acolo ceva ce ma va chema mereu spre acel colt in care linistea se imbina cu zarva in cel mai placut mod, in care fiecare apus este un spectacol, in care valurile marii sunt singurul fundal sonor, concurate doar de cate un acord de Verdi, ce strabate toata Piazza Unita.

            Un oras in care spiritul italian conserva rafinamentul, frumosul, dar ii adauga o strictete ce aminteste mai degraba de germani, un oras in care inghetata buna, pe care o savurez cu atata placere, este la tot pasul, un oras in care delfinii, balenele si pisicile de mare sunt o realitate, nu o raritate, in care nu se aud nici claxoane, nici radio-uri date la maxim...acesta este Trieste.

           Oameni zambitori, care savureaza fiecare pahar de Prosecco si fiecare portie de scoici, care isi traiesc viata pana in ultimul moment, carora le lipsesc ridurile cauzate de griji, care iubesc soarele si marea si iubesc orasul in care isi petrec fiecare zi, m-au intampinat cu o caldura amestecata cu reticenta ce se sesiza la tot pasul fata de romanii care i-au lasat fara atatea biciclete si au tulburat linistea coltisorului lor plin de farmec.

           In zilele urmatoare va voi arata fotografii. Am incercat sa surprind frumusetea orasului, agitatia din port, numeroasele vitrine perfect aranjate pentru a imbia la shopping...De maine, promit ca va arat! :D

           Pana atunci, vreau sa va multumesc ca ati vizitat Beauty Tested in continuare si ati comentat pe blog in timpul in care am fost plecata. Voi incerca sa va raspund tuturor in cel mai scurt timp. Va pup!

7 comentarii:

  1. pai...sa ne arati...sa mai vedem si noi ce si cum...am fost la trieste ahaaaa...in 1989 ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai revenit! :) Ma bucur ca ai avut o vacanta frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce amintiri! eu am stat 6 luni la trieste, am avut o bursa erasmus. orasul e frumos, dar te plictisesti. in plus, alte chestii..dar ma bcuur ca ti-a placut. prin toscana ai trecut? eu locuiesc la pisa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Rox, sunt convinsa ca la un moment dat m-as plictisi si eu, dar pentru 3 saptamani, mai ales ca am fost cu prietenul meu pe care nu il mai vazusem de cateva luni, a fost extraordinar. Suficient de agitat cat sa nu se instaleze monotonia, suficient de linistit incat sa nu devina prea obositor, cu destule locuri frumoase, inconjurat de mare...a fost creionat parca pentru gusturile mele. Anul acesta am fost doar in Trieste, am mers acolo cu avionul si nu am calatorit in alta regiune a Italiei.

    Am fost in Toscana acum 6 ani. Singurul oras vazut din Toscana a fost Florenta. La Pisa din pacate nu am ajuns, dar este o destinatie in care imi propun sa ajung in viitor.

    De Florenta m-am indragostit iremediabil, Roma mi s-a parut mult prea agitata pentru gusturile mele, dar am promis sa o revad. Venetia mi s-a parut absolut incantatoare. Am mai vazut Torino, Milano, Padova, Verona, dar ca turist grabit sa vada cat mai multe si nimic pe indelete. De aceea imi doresc sa revin in Italia, sa o cunosc altfel, cu oamenii sai, cu traditiile si istoria sa, cu mancarea sa delicioasa. Te pup!

    RăspundețiȘtergere