sâmbătă, 29 iunie 2013

Daca nonconformismul ar fi un parfum...

...atunci el ar fi Salvador Dali Laguna Maravilla

Imaginati-va o cutie lucioasa, verde, ce abia asteapta sa fie deschisa. Ca un copil mic in fata cadourilor de sub brad, nu am asteptat nicio secunda sa desfac ambalajul, in incercarea de a vedea ce parfum fin ascunde.
Iar ce m-a intampinat a avut cu siguranta un efect mai puternic decat ma asteptam! Nici vorba de sticlutele fine a la Dior, de forme senzuale precum sticlutele Jean Paul Gaultier sau de liniile clasice ale parfumurilor Versace. 
 
Sticluta parfumului Salvador Dali Laguna Maravilla se distinge dintre toate celelalte esente tari prin...buzele uriase, parca abia iesite din cabinetul medicului estetician. Buzele reprezinta, de fapt, sticluta, in timp ce dopul este un nas ce ar mai necesita ceva retusuri pentru a se incadra in idealurile feminine actuale. 




Trecand peste aceste aspecte care dau sarea si piperul parfumului Salvador Dali si il fac, cu siguranta, greu de uitat, mirosul nu este unul iesit din comun sau care sa ma determine sa port zi de zi acest parfum. Delicat precum nasul stilizat ce reprezinta dopul, nicidecum apropiat de mult mai diafanele esente Boucheron sau Guerlain, Laguna Maravilla este un parfum cu note citrice pronuntate. Este puternic si persistent. Intreaga zi valseaza de la o nota la alta...iar daca imediat dupa aplicare aproape ca imi da dureri de cap, in cateva ore devine mai suav si potrivit unei seri petrecute, spre exemplu, pe malul marii. 

De mare imi aminteste acest parfum - de nisipul fin, de scoici, de apa sarata. Este intens, dar fresh, este feminin, dar nicidecum dulce sau vanilat. Nimic siropos nu isi face loc printre notele de varf de bergamota, lamaie si mandarina. Iar esentele de iasomie si trandafir, din notele de mijloc, sunt abia perceptibile. Moscul, lemnul de santal si ambra constituie notele de baza si domina vanilia pe care eu, cu un nas ceva mai fin decat cel al parfumului, nu am reusit sa o simt. 

Parfumul are si o poveste - a fost lansat in 2010 iar opera care l-a inspirat pe creatorul sau sa puna in scena un astfel de parfum este "Apparition du visage de l'Aphrodite de Cnide dans un paysage", pictata de geniul spaniol in 1981.

 
Parfumul meu nu este de purtat in poseta - ar putea constitui, eventual, o arma de autoaparare, pentru ca este foarte greu. Cei 100 de ml si gramajul sticlei il fac dificil de ascuns in vreo poseta, insa persistenta lui este suficienta pentru a putea sa il pulverizati pe incheietura mainii dimineata, fara a va face griji ca peste 5 ore nu se va mai simti. 

Nonconformismul este cuvantul de ordine atunci cand vorbim despre Salvador Dali Laguna Maravilla iar eu, macar de curiozitate, va recomand sa il testati! In Romania nu l-am vazut in vreo parfumerie, dar il puteti comanda si online, de aici, spre exemplu.

Weekend placut, oriunde v-ati afla!

Un comentariu: